torsdag 6 oktober 2016

Veckans rubrik - Ju fler kockar...

Under oktober månad bestäms våra rubriker av Karin på Åland 
och hennes första rubrik är Ju fler kockar...

Det sägs ju så att ju fler kockar, desto sämre soppa - men nu associerar inte jag detta uttryck direkt till kockar och matlagning, utan till en del annat - t.ex. sjukvården.
För precis så har det blivit för Lasse ... olika läkare varje gång... alla vill göra "sitt avtryck" eller vad man ska kalla det, genom att lägga till nya mediciner ... oftast utan att ta bort någon.
Breven med kallelser tycks aldrig ta slut ... blodtryck, blodprov, ultraljud, röntgen ... och så fortsätter det i all oändlighet...
Öka eller minska doseringen, alla tabletter på morgonen ... eller sex hela och två halva och så två halva på e.m....
Riktigt så många som på den här bilden är det nu inte... men många olika är det - för en och samma sak...
Först en massa olika läkare på vårdcentralen - och så börja om från början på sjukhuset med nya läkare ... varje gång!
Känslan av att den ena inte vet vad den andra har gjort smyger sig på ... tanken blir lätt "Ju fler kockar..."

Vill du se vad de andra i gruppen skriver, så titta in under fliken Veckans rubrik, högst upp under headern.

Ha det gott!

18 kommentarer:

 1. Det är konstigt att det inte är bättre koll på medicinering och annat inom vården!

  SvaraRadera
 2. Juset det med att inte ha kontinuitet med en och samma läkare är väldigt irriterande. Dessutom verkar de inte läsa journalen heller. Så japp, den ena vet inte vad den andra ha gjort. Har förstått att man i dagens läge måste vara otroligt frisk för att vara sjuk.
  Det är ingen idé att googla sjukdomar heller, för då dör man innan man kommit fram till diagnosen...

  SvaraRadera
 3. Usch,inte kul att ha så många läkare o mediciner!

  Ha det gott.....HöstKram

  SvaraRadera
 4. En VÄLDIGT bra liknelse på temat Karin! Det sägs att man ska vara bra frisk för att fixa att vara sjuk... Kram på er!

  SvaraRadera
 5. Usch, har precis hjälpt min pappa med detta bekymmer. Ha det bra kramar

  SvaraRadera
 6. Man ska va frisk för att söka läkare!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Bra infallsvinkel på temat Anki! Det där känns igen och säkert av många.
  Vi sitter här vi också och funderar på allt pillerätande som Uffe ska ha för sig, om han verkligen behöver påta i sig alla osv. Till all lycka ska Uffe få träffa sin läkare igen efter några månader,den som var med från början och som vi har förtroende för, den som har träffat patienten och som är experten på området. Däremellan har det funnits läkare som han inte ens har träffat men som ändå har åsikter om hur han ska skötas. Obegripligt.
  Du tog verkligen fram en soppa som kokas av flera kockar och som inte smakar bra. Lite grann som att ställa katten på bordet faktiskt :)

  SvaraRadera
 8. Ser ut som på vårt köksbord.
  Det där verkar ju helt galet..... det kanske är läge att fråga på apoteket när ni hämtar ut medicinen om det verkar relevant att äta tre tabletter för samma åkomma? Jag skjutsade maken igår för provtagning och idag var vi där igen för att ta om provet, då någon tydligen klantat till det med gårdagens prov,sköterskan som tog gårdagens prov var så stressad och hade klagat över personalbrist. Vi får hoppas att de lyckas bättre med dagens rör. Ha en bra helg! Kram

  SvaraRadera
 9. Usch så arg jag blir! Så här ska det inte få gå till. Man måste kunna anmäla någonstans. Massor av kramar till er.

  SvaraRadera
 10. Vad ni än gör (han) plocka bort minst hälften, jag lovar att de andra gör ingen 'verkan'.
  Även om det ej är 'bild medicin) så ska hälften bort.
  Man måste vara läkare själv nu för tiden, våga vara tuff och säga ifrån, vi vanliga kan och vet mer än de.
  Om man hinner och orkar läs på bloggen, där finns mycket fakta, livet är som på ett löpande band när man väl har hamnat i klorna på de 'dära läkarna'. Tro inte på allt de försöker 'tutta' i er, jag brukar säga att de nog har provision på hur mycket läkemedel de skriver ut.
  Jag bytte läkare för ca 5 år sen (har kvinnlig nu) när jag förstod att han var dummare än tåget.
  Han om någon borde väl veta och kunna mer än jag och han skulle experimentera hela tiden med olika mediciner istället för att skicka remiss till det jag önskade, men icke. Jag sa upp bekantskapen sen.
  Eftersom jag jobbat i vården vet jag händelser som man inte vill tänka eller prata om, så därför åter ett gott råd : din man ska 'slå näven' i bordet och undra vad som försiggår, vad är rätt och riktigt.
  Att bli arg är ett milt uttryck . . . .

  Hälsa till Lasse om detta och sköt om er, ingen bestämmer över våran kropp . . . .
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 11. Testa "Kropp i Obalans". Det gjorde jag och mår bättre än på länge. Detta efter bara ett halvår. Alla dessa tabletter läker inte, de bara dämpar i bästa fall.
  Kram

  SvaraRadera
 12. En alldeles utmärkt tolkning Anki, av Ju fler kockar ... i dessa tider då det ju är en ynnest om en får ha samma läkare!
  Trevlig helg till dig o din Lasse!
  kram

  SvaraRadera
 13. En väldigt bra tolkning av temat!
  Tror att vården var "bättre" förr, fast tekniken har gått framåt stort.
  Håller med om att man måste vara frisk för att vara sjuk och hålla koll, om man nu inte har någon duktig anhörig som för talan.
  Jag har STOR erfarenhet av dotterns medicinering med MÅNGA tabletter, ni skulle inte tro mig.
  Trevlig lördag till er och kram! ♥

  SvaraRadera
 14. Klockren tematolkning! Och en dyster skildring av en dyr vårdapparat som borde kunna fungera bättre. Det är bara att kämpa på, fråga och tjata och vara lite obekväm, för säkerhets skull, för att det inte ska bli alltför tokigt.

  SvaraRadera
 15. Men kära nån, nog för att det är usligt även här i Dalom, men det låter ju inte riktigt klokt. Nu undrar ju jag lite, hur mår mannen egentligen. Jag menar, undersökningar och mediciner i all ära, men det låter ju inte som att problemen är lösta, dvs. att krämporna gett med sig? För mig är det lite tvärtom, ingen vill längre ta i mig med tång, haha, jag får äta mina piller och klara mig bäst jag vill för sjukvården har gett upp mig, hopplöst fall...
  Ha en skön söndag, ska kanske hoppa på rubrik-tåget, verkar lite skoj. Men nu blir det nog till att invänta nästa lördag, för kvällen är redan sen...
  Kramiz

  SvaraRadera
 16. Ett riktigt passande uttryck när det gäller vården idag! Det är skrämmande att det har blivit så. Det finns alldeles för många klåfingriga typer som vill vara med och bestämma även om de inte har en susning om hur det bör vara. Det är bara pengar som styr. Hoppas Lasse får ordning på det hela. Kram

  SvaraRadera
 17. men hu så hemskt Nog undrar man om dom verkligen har koll. Här har vi än så länge bara en doktor och en duktig sådan men när hon snart går i pension lär dom väl dra in hela läkarmottagningen befarar jag. Alla möjligheter att dra in saker här på landsbygden är man jättesnabb att ta till

  SvaraRadera
 18. Det är på gång med apotekare i vården i flera landsting och det är verkligen på tiden. Alla ens recept finns i datorsystemet hos apoteken men den informationen delas märkligt nog INTE med vården! Och apoteket får inte informera en läkare om att en patient t ex har recept på smärtstillande medel från flera andra läkare redan.
  Som läkare har jag många gånger dock blivit bestört över att patienterna själva inte är särskilt intresserade av vad slags läkemedel de tar och inte heller tar med sig en lista vid besöket. Dessutom tror somliga att doktorn automatiskt ska veta vilken sort "en liten vit med skåra" är. Att be om rådgivning och förklaring på apoteket är en god idé.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.