torsdag 6 oktober 2016

En kyckling ...

... blev till tre olika middagar åt oss och ett skrovmål till Sixten :)

Kokt kyckling med kokt ris och currysås i måndags...
Bild lånad från TV4

... kycklingsoppa med grönsaker i tisdags...
Bild lånad från Allt om mat

... och så igår ... då kompletterade jag buljongen som var kvar med två skurna frukostkorvar, rotsaker, lök - och så några röda söta tomater och lite timjan... simsalabim så blev det en korvgryta ... och  det blev riktigt gott - billigt och gott :)
Här borde jag ha tagit en bild ... men kom ihåg det först när tallrikarna var tomma!

Ha det gott!


12 kommentarer:

  1. Kyckling är gott!
    Äter vi ofta i Spanien!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Du praktiserar ekonomisk måthållning - och det är så gott och nyttigt att nyttja till flera rätter. Smaklig måltid!
    Torsdagskram

    SvaraRadera
  3. Kyckling är gott, i många olika former :)

    SvaraRadera
  4. Älskar kyckling, goda maträtter och smidigt, tack för tipset. Ha en fin dag kraam

    SvaraRadera
  5. Låter mycket smaskigt får jag säga :-) Jag kan inte heller fota mat, oftast för att när jag väl kommer på det så är den uppäten.

    SvaraRadera
  6. Låter jättegott, som Tina brukar säga. Det går inte så mycket mat åt till två personer. Nu har jag väl vant mig men i början efter att barnen flyttat hemifrån blev det alltid massor av mat över. Det tog lite tid att ställa om sig i planeringen. Kram

    SvaraRadera
  7. Så gott! Brukar oftast stoppa hel kyckling i lergrytan. Blir minst två middagar av det och kokar jag buljong på skrovet blir det ytterligare en.... Men den fick ju du på köpet ;)
    Ha en skön dag!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  8. Alla varianter låter gott! Kan tänka mig att Sixten var nöjd också :-)

    SvaraRadera
  9. Här ska det bli kyckling idag och säkert imorgon och i övermorgon med. En kyckling räcker långt för två personer. Det blir tupp i vin på grekiskt vis till att börja med.
    Ha det gott, vilket ni förstås har det för kyckling är ju gott! :) men också på alla andra sätt och vis.

    SvaraRadera
  10. Så mycket gott du lagat! Tänk Elvis är också helt galen i kyckling. Men igår åt han talgoxe..... jag såg spåren efter honom. Hmmm.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Men nu har du verkligen gjort Paula-mat! Soppor, grytor, blanda i vad du har hemma, lägg till nåt nästa dag, precis så funkar jag. Och gott blir det de allra flesta gånger. Jag lagade hundmat igår, exet kom hit med nötnjure!!! Det har jag aldrig tillagat, men jag ville ha något som ger lite karaktär till maten, inte bara vanliga kycklingfilen dom brukar få...Smakade en bit själv och det var inte som jag trodde en skarp smak utan mild och len. Hundarna har inte klagat...
    Kramiz

    SvaraRadera
  12. Den kycklingen har då verkligen inte dött förgäves om man säger så! Bra jobbat där!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du tar dig tid och skriver en liten kommentar :)