söndag 16 oktober 2016

Sista uppdraget

Så har vi då nått till finalen i Bosses långa tävling.
Han vill veta vem av oss, hans bloggvänner, som är hans största tvillingsjäl och har givit oss en massa uppgifter att redovisa.
Jag är liksom Bosse en ekorre och samlar och sparar, men tyvärr så har jag under senare år även kastat en hel massa ... såå osedvanligt korkat!

A. Fem vanliga fotoalbum vållade i alla fall inte några problem.

B. Fem boxar med dia- bilder... och det finns fler ... många fler. Nu är det inte exakt samma typ med boxar som dem Bosse visar, men jag har bara dessa avlånga och får väl hoppas domaren godkänner...

C. Rullband finns någonstans ... frågan är bara var?
D. Kassettband med egen inspelad musik ... hittade dessa ... de understa står det inget på och det är ganska typiskt mig - spelade in och tänkte att det där kommer jag ihåg - det gör jag alltså inte så här tjugo år senare ... eller vad det nu kan vara :)

E. Köpta kassettband med grupper/ artister. Bara det här med ett lokalt Norrköpingsband...

F. Inspelade VHS- filmer - allt kastat, för vad gör man med gamla filmer när man inte längre har en för ändamålet lämplig spelare?
G. Köpta VHS- filmer - har ett par sparade av nostalgiskäl ... ja, det är vad jag tror alltså, men efter idogt sökande i småstugorna, i vindsrummet och garaget så ... nix - har nog kastat dem!

H. Julkort har jag sparat många :)

I. Vykort också...

J. Vanliga brev ... jodå...

K. Fem LP- skivor - jag har många fler :)

L. Fem singlar  - var är de?

M. Filmstjärnor / män - inga sparade.
N. Filmstjärnor / kvinnor - inga sparade.
O. Filmstjärnor / musikgrupper, artister - inte heller några sparade.

P. Fem- böckerna av Enid Blyton ... åh vad jag älskade de böckerna och vilken lycka när det kom en ny! Jag har nog inte läst alla, men ganska många i alla fall. Tyvärr har jag inte någon kvar från då det
begav sig - väldigt synd faktiskt!

Q. Kitty- böckerna - även de högt älskade, men ingen kvar av dem heller!
R. Konsertbiljetter - har jag inte en enda!
S. Posters från ungdomen - inte heller! Minns att jag hade Bildjournalens "Elefantbilder" på väggarna ... till farmors stora förtret. Hon hade inte mycket till övers för långhåriga popidoler :)
Så här städat såg det ut på ungdomsfesterna, s.k. "hippa" tjejerna hade kjol eller klänning och killarna skjorta och slips :)
Det är inte jag på bilden.
T. Tioårsdagbok - har jag aldrig haft.
U. Femårsdagbok har jag haft några, men allt är numer kastat!
V. Dagböcker ... hm ... jag var nästan 100% säker på att jag hade sparat dem, men tydligen inte! Varför kastade jag dem? Ingen aning! 
X. Nej ... ingen sparadtelefonbok ... så dumt!

Y. Tre sparade klädesplagg. Jag hittade bara två!
 Skoltröjan från 1967 eller 1968...
... och den mjuka västen i kaninskinn som jag fick av farmor när jag fyllde 15 år... inte använd på säkert minst 40 år, men jag har inte hjärta att kasta den
Det här var nog vad jag kan åstadkomma i min jakt på sparade saker - trodde nog jag skulle hitta mer :)

På tal om nostalgi, men inget som Bosse efterfrågade ...  så vill jag ändå visa detta.
I ett kuvert som jag sparat efter farmor, hittade jag ett mindre kuvert märkt med mitt namn - "Antin" ... som farmor och farfar kallade mig...
I kuvertet låg en handskriven lapp med viktiga händelser...
 ... som vaccinationer och när jag hade barnsjukdomarna. Själv minns jag mest när jag hade röda hund - jag och lekkamraten Sonja var sjuka samtidigt och kunde hålla varann sällskap.
I samma kuvert låg ett brev från mig till farmor - skrivet av mig under min vistelse hos min mamma och lillebror, som då bodde utanför Kvarnsveden. Året kan ha varit 1960 eller 1961... 
Här ett foto från den sommaren ...
Patric som nämns här på slutet är ett minne som inte alls känns bra egentligen - han slog min bror och han misshandlade mamma och jag hatade honom!

Så till sist ... mitt allra käraste bokmärke, sparat på säkert ställe under alla år och det enda jag har kvar.

Ja, nu vet du lite mer om mig ... och nu så här efteråt ångrar jag bittert de saker jag kastat.
Det är ju det jag alltid har sagt - Kasta aldrig något, för då upptäcker du att du hade behövt det!

Ha det gott!

13 kommentarer:

 1. Tack ska du ha för "redovisningen"! Du har också fått mig att inse att jag väntar med dödsstädningen ett tag till. :) Jag har också den Sweet-skivan. Den där Patric lät inte som ett trevligt minnessår. Var rädd om bokmärket. Borde haft med det. Jag har flera som är rejält inplastade. Men de har inte varit mina.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
 2. Grattis! Du fick ju med en hel del och mycket fina saker.
  Det blir ju så, vi måste ju slänga saker också om man inte har plats. Nu är jag så´n att jag har svårt för att slänga men har faktiskt börjat, tur att jag inte hann så långt. Men det blev automatiskt rensning då min mysing flyttade hit.
  Roligt att se det där fotot av dig som barn, man går tillbaka och minns.
  Tänk, att du hittade så många fina skatter, jag tänker då först och främst på breven.
  Ha det bra och kram till dig.

  SvaraRadera
 3. Roligt och se vad du har sparat. Det dyker upp många minnen när man rensar bland gamla saker...både trevliga och mindre trevliga. Kram

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga minnen du visar upp! Tekniken i all ära men handskrivet är verkligen personligt...

  Kram

  SvaraRadera
 5. Måste säga att det här inlägget med alla bilder är nog det mest imponerande du lagt upp ever! Otroligt vad du har sparat! Du och Bosse är nog raka motsatsen till mig. Det enda jag hade kunnat bidra med är LP-skivorna. Jag kastar alltså. Däremot tror jag att du nog är Bosses (och min mans) tvillingssjäl.

  Ett fantastiskt roligt inlägg av dig! Suveränt jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket härligt inlägg!Tack för fina bilder och trevlig läsning. Och en hel del hittade du! Bra jobbat!
   Stort grattis! Visst slänger man en hel del och nu när jag gått igenom mina saker blir det en hel del både till Stadsmissionen och Myrorna. Men jag är ännu inte helt klar, har några lådor och skrymslen kvar. Passar på att förena nytta och nöje.
   Och visst tar det tid för att läsa dessa handskrivna kort och brev blir också en historisk resa.

   Radera
 6. Bra jobbat! Jag har de flesta sakerna, men i lådor i källaren och på vinden. Är inte riktigt i form att delta, så jag hoppar över helt.

  SvaraRadera
 7. Så fina saker du hittat. Patrick var inte något positivt minne direkt. Annars var det många fina minnen, grattis till dej och allt fint du visade. Kappan var ljuvlig������

  SvaraRadera
 8. Oj Oj Oj så mycket prylar och fina bilder!

  Kram

  SvaraRadera
 9. Har en hel låda med brev fån den tiden jag hade brevvänner....det är jättekul att sitta och läsa....Annars har jag också rensat ut en himla massa grejer ,en del ångrar man..

  SvaraRadera
 10. Så kul att se allt du sparat, själv sparar jag inte så mycket men har en man som sparar desto mer. Ångrar att jag inte sparat mina fina bokmärken, hade så många som jag tyckte så mycket om.

  SvaraRadera
 11. Fint inlägg och de sista dina egna var speciella, både positiva och mindre positiva minnen.

  SvaraRadera
 12. Du har ju gjort ett kanonfint inlägg. Bra kämpat. Jo man slänger lite emellanåt och sedan ångrar man sig fast man kanske inte tittat på det på både fem och tio år. Knasigt. Nu ska jag kika tillbaka lite, var ett tag sedan jag var hos dig. Kram Maria

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.