torsdag 3 oktober 2013

Ingen svamphelg...

... sorgligt men sant... suck! 
Meningen var ju att septembers sista helg skulle vara en helg i svampens tecken, men för få anmälda och alldeles för dåligt med svamp i skogen, det gjorde att det inte blev så...
men 
det blev annat trevligt :)
 som
... några trevliga timmar med mycket prat, skratt och gott kaffe hos Inger i Säterhyddan...
Såå mysigt och fint i nya lägenheten!
... fika tillsammans med vänner på Jägmästargården utanför Söderköping...
Trevligt ställe för en fika... vi var där sista öppna dagen för säsongen...
 ... en söndag på Kolmården med barnbarnen...
Oslagbart... härliga ungar!
Busiga djur!
Såå söt... äntligen var lilla elefantungen ute :)
Aporna var inne och såg lite deprimerade ut...
Längtansfulla blickar ut genom fönstret... det känns långt till våren...
Tisdagslunch med Lasses barndomsvän Totte...
... den här gången på Söderköpings Brunn - härligt ställe med fin miljö och god mat :)
Och så igår,  onsdag...
... hämtade trötta barnbarn på dagis... det är så kul - de blir så glada när jag kommer - kastar sig i min famn och farmors hjärta smälter ♥
 Så till slut ett boktips från mig!
Lite udda boktips kanske, men ni som känner mig vet ju att jag gillar naturen... svamp allra mest, men även alla sorters småkryp och jag är en vetgirig människa som vill veta vad jag ser och vad som fastnar på mina bilder :)
Ha det gott!

20 kommentarer:

 1. Min kommentar försvann, så jag skriver den på nytt. Jag tycker du fick till en bra kompensation för en utebliven svampdag. Härliga bilder från Kolmården. Så skönt att du kan hämta på dagis ibland. Kram

  SvaraRadera
 2. Verkligen en fin helg, även om det inte blev svampplockning! Länge sen jag hämtade B1 på dagis nu. B2 har jag aldrig hämtat där, vet inte ens riktigt var hans dagis är :(

  SvaraRadera
 3. JA!
  Att få vara med barnbarnen är ett ljus i höstmörkret!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hur skulle du haft tid för svampplockning? ;)
  Du verkar ha haft fullt upp med många trevligheter!!!
  Ha det så skönt i höstsolen!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Säger som Lena här ovanför...hur sjutton skulle du ha hunnit med det också...?? Men det vart ju en kanonhelg ändå, även om det blev lite ändrade planer. Tänkte på dej idag på morgonpromenaden i skogen, nu finns det baske mej inte en svamp kvar här heller, jag som skrutit över att här finns det åtminstone...Allting är torkat och skrumpet.
  Jo, men jag förstår ditt intresse, även när det gäller boken...*skrattar*, och jag blir lika fascinerad varje gång över din kunskap. Innan jag träffade dej trodde jag i min enfald att det fanns bärfis, ja att det var EN sorts bärfis...
  Efter många turer så har läkaren hört av sej angående mitt knä, och han är inte nöjd med vare sej resultatet av röntgen eller behandlingen hitintills, nu skickade han en remiss till ortopeden. Han tror att det ligger någon gammal skada i botten som har med minisken att göra. Kan han tro...det sitter ju snart i hela kroppen, så jag tror på förslitningar, men det får tiden utvisa.Bara det händer något snart...
  Nu har jag skickat in ansökan...ja du vet till vad. Och lagom som jag klickat på knappen och det for iväg, ja då nästan jag ångrade mej!! Så nu får tiden utvisa om det går vägen, och vilken väg jag väljer...
  Ha en riktigt skön hösthelg vännen, nu ska jag packa husbilen, förmodligen för sista gången det här året.
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Det blir inte alltid som man tänkt. Vi hade tänkt åka ut med husbilen på en träff men fick själva främmande så det får bli ett annat år. Nu väntar en helg resa till Öland i stället. :) Ja svamp finns inte så gott om, men lite har vi hittat.

  SvaraRadera
 7. Jag hann ut en sväng i skogen igår, men det var väldigt så torrt det var och följaktligen inte mycket till svamp heller. Men däremot, här på tomten hittade jag en hel koloni smörsopp. Jag plockade alltid sådana som barn med min mamma men har inte gjort det på senare år. Du som kan det är med svamp, den är väl inte förväxlingsbar med någon oätlig???
  Tror du det finns någon svampbok som också skriver på svampar om dom är förväxlingsbara, det tycker jag hade varit toppen att veta!
  Kul med Kolmården! Tänk så härligt med barn och djur! Underbara bilder!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Underbara bilder med liv och glädje.. Att man kan få till en hel bok om Bärfisar förvånar mig, men som du säger Naturen är härlig..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 9. Fina bilder. Boken om bärfisar ska jag hålla utkik efter. Låter som en bra barnbok för en viss ålder. Också.

  SvaraRadera
 10. Tack för ditt svar! Jag minns smörsoppen speciellt för jag tyckte det var så kul att "skinna" den när jag var flicka! Och att ta bort sporerna (?) under hatten! Det var lite fantastiskt att hitta en hel drös smörsoppar nästan utanför dörren här! Och jag ska titta efter just den boken när jag kommer in på bokus, det gick inte just nu, men en bra svampbok är en bra svampbok!
  Tack igen, kram
  Agneta

  SvaraRadera
 11. Det blev ju ändå en mycket fin och trevlig helg för dig även fast svampturen uteblev. Fina bilder och helt underbara foton på den lilla elefanten.

  SvaraRadera
 12. Men de där dagarna blev ju perfekta o fina utan svamp :)
  Så fina bilder med,.
  Kramiz

  SvaraRadera
 13. Härligt med både djur och ungar! Visst smälter man som smör då de kommer rusande och skriker faaaaarmor! eller för min del också moooormor! Så hör man från personalen... ååååh vad glad hon blev :-)
  Jag var ut en liten sväng men inga trattisar alls. såg för övrigt ingen annan svamp heller.. Ha de Gott!

  SvaraRadera
 14. Vilka härliga bilder. Det verkar som det är dåligt med svamp i år. Jag har inte varit ute och kollat så många gånger men där det brukar finnas är det tomt. Eller så är det väl någon som hunnit före mig.

  Må så gott

  Kram Karin

  SvaraRadera
 15. Så många fina bilder både med djur,barn och fin natur !!!!!!
  Du lyckas fånga det mesta........Ha det gott/Kram

  SvaraRadera
 16. Detta kan man kalla rationalisering, det blev en hel vecka på en enda gång. Stoppa in några pinnar i brasan och njut. Kram

  SvaraRadera
 17. Alltså här vi då helt olika. Dina underbara utflykter är helt min melodi - älskar att fika och gå på "äventyr". Svamp köper jag i affären - ooooops, och då vet jag åtminstone att de inte är giftiga;-)
  Åsså älskar jag din bild på den lilla söta elefanten. Vilka bestämda steg h*n gör. Den bilden borde du sälja till en tidning eller Kolmårdens reklambroschyr.
  Åsså är vi liiiiiiite (=extremt mycket) olika också vad gäller småkryp. Jag blir totalt hysterisk när jag ser t ex en larv eller en kackerlacka eller nå't annat med för många ben. Konstigt nog har jag ingen spindelskräck - dem dödar jag bara fort och smörtfritt - för djuret alltså;-)

  SvaraRadera
 18. Här har det varit full rulle hela veckan! Härligt!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 19. Ja foton väcker minnen även när det är andras foto. Under andra omständigheter hade vi också valt ett billigare boende.
  Nu sitter jag och klurar på hur du har gjort dina kollage. Vilken symbol på Photoscape?

  SvaraRadera
 20. Hej, vilken trevlig vecka du haft även utan svamp! Jag tillstår att jag också haft svampabstinens av det värre slaget, det är soprent på svamp i mina skogar så jag väljer nog i helgen att flytta upp både svamptork och korgar upp på vinden så jag slipper bli påmind om eländet...Tack för boktipset, är som du, vetgirig av mig, även om inte så mycket fastnar i hjärnan så är det intressant att lära sig mer. Och så kan jag berätta att du hjälpt mig genom att jag lärt mig ett nytt ord, fataburen, har hört det förr men inte haft en susning vad det betyder! Nog låter det konstigt att man förvarade kläder och persedlar i fat, men men...
  Hoppas du hittar något kul att syssla med i helgen, här blir det mest fönsterputs och hundbadning...
  Kramen

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.