fredag 8 april 2016

Dagsläget...

... ja, mitt alltså... och jodå, det är som det är  - upp och ner. Snart två veckor och det är någon slags "varannandagsvariant", där jag efter en hoppfull dag är tillbaka på ruta ett ... suck...
 “Önskar du att bli frisk, är du allt på tillfrisknandes väg“ - ja så sa han den romerske filosofen
Lucius Annæus Seneca. 
Får väl tro på det då :)
Igår mådde jag riktigt bra, så när regnet tog en paus så gick jag till skogen - äntligen ... som jag längtat!
Aningen för blött, men det doftade vår!
Det bästa är att krypa ner på marken och titta på de små tingen, som denna lilla lav...
 ... eller alldeles nyuppkomna sporkapslar hos en mossa...
 ... kan inte se mig mätt på dem!
 Det började småregna igen, så jag tog närmaste vägen hem.
 Innan jag hann hem hade det slutat regna och solen tittade fram. I kanten av gräsmattan nedanför Överhuset hade alltfler vitsippor slagit ut :)

 Bredvid trappan till nämnda stuga lyste dessa krokus i solen och mina tankar flög genast iväg till två av mina bloggvänner som älskar lila och orange! 
Så till er - Gunnel i Skåne och BP i Täby varsågoda - ögongodis till er!
 Själv köpte jag mig en kruka med dessa påskliljor med lite annorlunda färg - lite åt aprikos eller något...
 Idag är dagen då "våra" sädesärlor brukar dyka upp, men i år kom de redan för tre dagar sen - det är ett riktigt vårtecken det!

Så till sist - en bild till Bosse också!
“Man tager vad man haver“ sa Kajsa Varg ... jag hade bara en clementin, några halvtorra äpplen - ingen vindruva, men en skalbagge att toppa med  :)

Ha det gott!

18 kommentarer:

 1. Härliga bilder!

  Visst är det upp och ner, vädret inge vidare och jag går i väntans tider.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag blir glad när jag tittar in hos dig. Dagen är räddad nu när jag har fått en dos orange. Din fruktstapel har en extra knorr. Är det en dresserad skalbagge? Kram

  SvaraRadera
 3. Vilka fina skogsvägar du har att promenera på,rli jag riktigt känner doften av att gå där och sedan köra ner näsan i vitsipporna, mmm så härligt det är med vår! Fruktstapeln, tja du kunde säkert ha toppat med den nyckelpiga annars för det är väldigt gott om dem i år, men nu kanske utmaningen var en skalbagge, inte vet jag. Bra gjort att bygga torn med frukt! Nä, nu måste jag ner i köket och baka ut degen, det ska bli butterkaka med mycket vaniljkräm. Hoppas att du får känna dig pigg alla dagar nu! Ha en fin helg. Kram

  SvaraRadera
 4. Det skulle ju bli uppehåll idag och i helgen. Känns som det inte stämmer riktigt! Hoppas ändå, för vi åker neråt...
  Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ropade direkt på Jennifer. Vi fick en kul stund och gratulerar dig till stapelsegern. Härlig humor. Vi njöt av alla fina bilder som du lagt in. Hon blev impad av kvaliteten på dina foton. Jag är ju bortskämd sedan "flera" år. Jag önskar dock att du snart lämnar schemat och går över till att vara frisk varje dag. Kram och tack för ett underbart inlägg på flera sätt.
   Trevlig helg.

   Radera
 5. Underbara inspirerande naturbilder, som jag blir glad av!
  Behövs mycket färg nu och därför är sista bilden pricken över i'et ♥
  Fredagskram ♥

  SvaraRadera
 6. Fint med alla krypbilder från skogen, hoppas du håller dig pigg nu! Härliga påskliljor hoppas de kommer igen nästa år, även här vippar sädesärlan med sin stjärt! Trevlig helg. /Lotta

  SvaraRadera
 7. Vad skönt att du fick en bra dag. Hoppas att du snart är på benen igen varje dag. Helt underbara macrofoton på lavar och sporer. Jag har bara sett de små söta ärlorna på avstånd än så länge.

  SvaraRadera
 8. Skönt att det känns litet bättre.
  Vad bra att jag fick se det fina, utan att lägga mig på knän i leran. Men man har ju nästan vant sig. Fortsätt krya på dig! / Britt

  SvaraRadera
 9. Alldeles underbara bilder! Vilken duktig fotograf du är.

  Trevlig fredag.

  SvaraRadera
 10. Härligt du mådde bättre i går. Hoppas ännu bättre när du får denna kommentar.
  Härliga bilder som vanligt med din vandring som jag följer med i fantasin.
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Vilka fantastiska bilder du tar och mossans sporkapslar som kommer upp är rena konstverken. Jag inbillar mig att du har en madrass med dig när du går i skogen för att komma ner och ta så fina bilder......men förmodligen är du bara spänstig att det inte behövs. Jag försökte mig på något liknande häromdagen men det var ju så blött (det är det som är lite Dystert, vi har inte haft sol en enda timme den här våren hittills, tyvärr, jag bryr mig egentligen inte så mycket om om solen skiner eller det regnar, men jag har upptäckt att bilderna blir bättre med lite solljus!!!) så jag blev liksom plaskvåt framtill! Och ja, jag tänkte jag skulle tittat efter hos dig vad skålsvampen heter numera för jag mindes att du skrivit i din blogg att den fått ett nytt man! Men så svek krafterna mig!!!! Dom är som små kompisar dessa röda små skålar i skogen! Så fantastiska! Och jag är så glad att jag upptäckt dom.
  Jobbigt med varannandagsförkylning. Du får kurera dig på nåt radikalt sätt, men jag har inga förslag på vad det skulle kunna vara.....
  Vet du förresten vad dom gjort i en av "våra" skogar där dom skogat, skogsstigen som gått där sen jag var barn, 100 år känns det som ibland, blev ju sönderkörd så klart och nu har man lagt en väg av makadam. En bred av autostrada av makadam. Det beror på att stigen går intill den lilla fiskesjön som fallit i kommunens händer, man "konfiskerar" ju vissa områden ibland och så har man gjort med området runt fiskesjön i utbyte mot lite mark på annat ställe. Men en makadamväg i skogen.......där som växte så mycket fint i stigen. Men jag tröstar mig med att det snart växer upp nytt!
  En fin helg, krya på dig
  Agneta

  SvaraRadera
 12. Det var verkligen ögongodis! Tackar för det och länken! Vilka fantastiska bilder och jag måste ju bara fråga vilka kläder du har på dig när du krälar runt i skogen med den geggan på stigen. Men det är verkligen värt "besväret" när man får sådana här suveräna foton:-)

  SvaraRadera
 13. Hopp om vår i de här bilderna! :) Våra vårtecken här i marinan består framför allt av att småbåtarna läggs ner i vattnet!

  SvaraRadera
 14. Fina omväxlande vårbilder. Kram

  SvaraRadera
 15. Helt underbara bilder!!! Finns så otroligt mycket vackert i skogen om vi bara böjer oss ner och tittar lite närmare!
  Hoppas du får en bra helg!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 16. Fina vårbilder,men nu får värmen komma också!

  Ha det så gott...Kram

  SvaraRadera
 17. Tack för underbara "krypfoton", jag som aldrig kommer ner på marknivån med kameran! Våren känns seg, men när jag såg foton från ifjol så hade vi mycket mer snö då...Bara längtar tills mina grusvägar torkar upp så jag kan byta bort gummistövlarna, äntligen!
  Kram

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.