onsdag 14 oktober 2015

Vinsten...

... ja, ni kanske minns att jag vann utlottningen hos Marit för ett tag sedan... och vad vann jag då? 
Jo, en del kul saker till smartphonen... ett stativ (som används ihop med "selfiepinnen" - på något sätt...), ett par extra objektiv att sätta på mobilkameran och en trådlös högtalare.
 Jag har inte hunnit klura ut hur sakerna fungerar än... men snart :)

Nu blev det lite "mankemang" med leveransen, som en stund var spårlöst försvunnen.
I onsdags förra veckan ringde Lasses mobil och en röst talade om att de hade ett paket till mig. Eftersom de här bilarna som levererar paket alltid har svårt att hitta till oss, så bestämdes det att jag skulle hämta paketet på terminalen i Norrköping.
 Rösten i telefonen lovade att sms:a ett nummer som jag skulle lämna för att få mitt paket... timmarna gick, liksom dagen... inget sms. Nästa dag ringde jag det nummer varifrån telefonrösten ringt... det var till kundtjänsten i Örebro. Hon beklagade och jag fick numret per telefon, samtidigt som jag fick meddelandet att chauffören glömt att lämna av mitt paket... på e.m. kom sms med numret...
Nästa morgon, alltså i fredags fick vi ännu ett sms, som påminde mig om att hämta ut paketet inom senast fem dagar. Eftersom vi bestämt att vi skulle åka iväg med husbilen och jag var väldigt nyfiken, så åkte jag in och var där strax efter öppningsdags...
Det var då problemen hopade sig...
 Jag läser upp numret. Hm... säger killen bakom disken... konstigt nummer det där. Eftersom jag fått numret muntligt och det som kom med sms fanns i Lasses telefon, så ringde jag honom... inget svar! Vår mobila uppkoppling är lite svajig... men efter en stund ringde han.. läste upp numret - en siffra fel - killen fick numret igen... men inget paket!
Medan de letade studerade jag de här märkena på en broschyr och försökte komma på vad de betydde...
Nu var flera personer engagerade och det letades i datorer, med telefonsamtal till den berörda chauffören, som drabbats av minnesförlust... och det letades på hyllorna ute i terminalen...
Jag åkte och handlade under tiden de fortsatte sökandet... kom tillbaka ett par timmar senare... fortfarande inget paket!
Nu blev jag ifrågasatt... är du säker på att det var här på DHL du skulle hämta paketet? Kanske är det på Posten... eller Schenker... eller? Nu började jag tvivla på mig själv!
Hm... OK... sonen får ta hand om det här, tänkte jag då... han jobbar natt på företaget ifråga... och jag klarar mig ju utan de här sakerna så länge.
Åkte därifrån, men stannade och letade reda på numret till kundtjänsten i Örebro igen... ringde den trevliga tjejen som gärna ville snacka med någon av killarna på utlämningen.
Jag vände tillbaka - gav min telefon till den stackars killen, som såg ut som han ville sjunka genom golvet. 
-Hej igen sa jag glatt och gav honom min telefon... ring det numret som är där och be att få prata med Anna, sa jag.
Under tiden han pratade med henne steg hans ansiktsfärg åt det pionröda hållet... han hummade lite...
-Nu känner jag mig som en idiot sa han... som världens största idiot... fortsatte han och sträckte ut högerhanden lite uppåt, strax till höger om luckan vid utlämningsdisken... och fram kom mitt paket, som var ett stort kuvert!
Så kom då mina saker till rätta... och snart ska jag testa dem också :)
Ha det gott!

9 kommentarer:

 1. Vilken röra! Och stackars kille, vad dum han måste ha känt sig! Säkert roliga saker :)

  SvaraRadera
 2. Tyvärr så blir det allt vanligare med strul!

  Posten litar jag inte på, har allt på autogiro för att slippa betalningsanmärkning.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilket äventyr! Jag är imponerad över ditt goda humör och ditt tålamod.
  Skönt att allt slutligen blev rätt och riktigt.
  Grattis till vinsten!

  SvaraRadera
 4. Stackars dig! Den vinsten fick du verkligen jobba hårt för. Men vilka suveräna tillbehör. En riktigt bra vinst - väl värd att jobba hårt för;-)

  SvaraRadera
 5. Håhå, det där lät som postnord här hos oss. Bor ju också på landet och när det är paket är det rena cirkusen sen postnord blev till från det gamla posten för dom har enligt vår lantbrevbärare organiserat om så mycket så ingen vet var dom ska vara eller hämta och lämna och allt sånt. Posten vår vi numera mellan 17.30 - 18.30 på kvällen och det är lite seeegt. Så bra att dom i alla fall löste leveransproblemet och är det inte typiskt så säg. Den där killen kunde ha varit jag, mitt framför näsan......
  Fina saker du vann! Lyxigt värre! Grattis!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Trevligt att få vinna lite :) men gisses vilket krångel innan du fick det i handen. En ängels tålamod :)
  Ha det gott !
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hoppsan, efter allt strulande så slutade det bra i alla fall..** härligt med en vinst så där, hoppas du blir nöjd med sakerna...
  Kramar♥

  SvaraRadera
 8. Oj så krångligt! Fanns paketet där hela tiden alltså?
  Hoppas det blir lättare att få ihop grejerna så du kan använda vinsten. Och en god tur med bobilen. Britt

  SvaraRadera
 9. Vilka fina vinster du fått, grattis!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.