onsdag 21 oktober 2015

Fönstertvätt...

... näe, det är inte kul! 
Dessutom är det näst intill omöjligt, när man som både Lasse och jag inte är kapabla att använda armarna i "tvättposition"... alltså uppåt... och med rörelse.

Har läst och hört så mycket gott om Kärchers fönstertvätt...
... så igår åkte jag till netonnet i Linköping och införskaffade en. Nu står den uppladdad och klar och bara väntar på att få visa vad den går för. 
I år ska fönstren bli fina till jul :)

Jag gjorde ett snabbt inhopp på IKEA också. På väg in
fick jag syn på den här bänken och papperskorgen och kom genast att tänka på en av mina bloggvänner. Det här är hennes favoritfärger... i alla fall den runda bänken... kanske inte helt rätt nyans på papperskorgen, men man kan ju inte få allt :)
 Holkarna fanns också utanför det stora varuhuset, men den rostiga grejen hittade jag någon helt annan stans.
Jag letade efter en liten halogenlampa med stift och några pyttepyttesmå lampor till en liten vägglampa, men tyvärr fanns de inte att köpa på IKEA längre. Prova i en specialbutik, sa damen jag pratade med. Hm... bägge armaturerna är en gång köpta på IKEA, så nog borde man väl kunna köpa lampor till dem... även om det har gått några år. Vid närmare eftertanke så är det kanske 15 år sen eller nå´t... men ändå...

Härom dagen gick jag till fårhagen för att se om det fanns någon svamp.
Vad har du i korgen?
Nyfikna kom fåren och ville se om det var något gott ...
... och det var det ju... om inte en full korg, så i alla fall drygt bottenfull, med mest scharlakansvaxskivlingar och en del ängsvaxskivlingar... härligt!

Ha det gott!

13 kommentarer:

 1. Blir spännande att höra vad du tycker om den. Min chef har en av de första som kom. När det är dags för fönsterputs på jobbet säger han att jag inte kan använda den, den är för tung för mina dåliga armar.
  Sonen lovprisar den, efter att ha lånat sin svärmors, så han fick en i julklapp. Det fick min mamma också och hon tycker den är bra! Hon är 83, så tycker hon den funkar att använda gör den väl det?

  SvaraRadera
 2. Jag har också en sådan fönsterputsarmanick! Vi är inte bästa kompisar, men lite roligare blev det väl, ibland tycker jag att det blir randigt ändå, så jag brukar eftertorka med en torr trasa!
  Ica Maxi har rätt gott om olika sorters lampor, annars får du väl söka på nätet finns säkert någon som säljer till hyfsat pris.
  Ha en fin onsdag! Kram

  SvaraRadera
 3. Skall bli spännande att se hur den funkar!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag köpte en sån fönstertvättare eftersom jag också har besvär med att lyfta armarna längre stunder. Det är det bästa inköp jag gjort. Jag undrar om det var mig du tänkte på när du såg bänken. Mina ögon hade i vilket fall som helst dragits till den. Lamporna du beskriver har Maxi, för där köper jag mina, men lite dåligt av IKEA att inte sälja dem mer. Jag såg förresten också en hel hop med svampar häromdagen....men säkert inte ätliga. Kram

  SvaraRadera
 5. Så bra att du hittade en smart fönstertvättare åt er. Ett elände det där med att lyfta armarna annars och man skjuter upp tvätten p g a.
  Det var verkligen dåligt av IKEA att inte ha den servicen med lamporna. Men bra du fick tips här ovan om var du kan köpa dom.
  Nyfikna i en strut, är dom de fåren minsann. Du kom hem iaf med rätt mycket ändå i svampväg. Härligt !

  Önskar dig en fin onsdag !
  Kram !

  SvaraRadera
 6. Ängsvaxskivling och charlakansvaxskivling är inga svampar jag hittat någon gång....är de goda? Alltid spännande med nya sorter av matsvampar. Jag har frysen full här i husbilen. Fönstertvätten har vi också....men den glömde vi hemma, skulle verkligen behövt den när det var kalla nätter och fukten rann på rutorna. Nu kommer det att vara roligt att putsa fönster :))

  SvaraRadera
 7. Ingen av oss gillar fönsterputsning heller, men sedan ett tag har vi en sådan. Maken älskar den och putsar gärna fönstren numera.
  Jag tror jag vet vem du tänkte på angående bordet.
  Ibland går tiden fort - femton år är väl inget. Fast ibland är det visst det.
  Svamparna ser jättegod ut, fast jag aldrig hade vågat plocka dem. / Britt

  SvaraRadera
 8. Jag har ju mycket fönster då balkongen är inglasad. Undrar om den grejen finns någon annan stans än Netonnet.
  Även en gammal rostig plg blir ett konstverk hos dig. Svampar ser goda ut men jag skulle aldrig våga plocka svamp. Fåren gellar väl inte svamp? Undra om fåglarna uppskattar formerna på holkarna.
  Ha det bra och en vänskaplig kram så här mitt i veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De finns på många ställen! ICA Maxi, Coop, Elgiganten har dem också vet jag! :-)

   Radera
 9. Jag ser fram emot att få en recension av den där fönstertvätten. Nyfikna får är söta. En viss bloggare tycker säkert om färgerna.

  SvaraRadera
 10. Hahaha! Hoppas du tänkte på mig i samband med bänken och papperskorgen. Så himla läckra båda två:-)

  Kärcher fönstertvätt har jag bara hört gott om. Själv använder jag mig av en fönsterputsare som med ROT-avdraget blir riktigt billig. Har också en axel som inte klarar av fönsterputs. Nu väntar jag med spänning på din recension av Kärchern. Bäst att du döper den till nå't - det blir liksom mera personligt då;-)

  SvaraRadera
 11. En sån fönstertvättare har jag också. Köpte den förra våren och det har jag inte ångrat!
  Det speciella fönsterputsmedlet har jag dock inte fortsatt med. Säljaren sa att det gick bra med ett vanligt så nu använder jag vatten med pyttelite miljövänligt diskmedel. Det blir lika bra resultat.
  Söta får du fotat! Fina bilder i övrigt också! :-)
  Ha det fint!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 12. Jag tvättar inte fönster men Omgivningen gör det och han har en sån där maskin som jag köpte, och har har så kul, säger han, när han tvättar, det underlättar visst enormt och han tog speglar och duschdörrar med den också. Det blev fenomenalt bra!
  Nej, lampor hittar man inga nu, det är mittemellan nya system och det är hopplöst, det och batterier. Jag som hade satt mig in i det gamla, nu är dom kunskaperna helt obsoleta. Så, så var det med det.
  Agneta kram

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.