söndag 10 november 2013

Inte brukar det väl vara så här?

Eller?
Jo... precis så här brukar det vara här i vår del av landet... Tittade i bildarkivet - runt dagens datum i november och bara en enda gång var det snö!
Första bilden togs för fem år sedan - då såg det ut så här...
... och så till sist.. idag...


18 kommentarer:

 1. Nej, snö är det sällan nu vid denna tiden, men nog är det varmare än vanligt?

  SvaraRadera
 2. Föredrar nog sista bilden fast alla bilderna var fina !!!!

  Ha det gott...Kram

  SvaraRadera
 3. Ursäkta min nyfikenhet, men är det är det Er lilla stuga man ser på den ena bilden? Finns det ingen övervåning? Hade för mig att Ni hade tre rum och kök. Jag funderar ju både natt och dag på små utrymmen i små stugor...

  SvaraRadera
 4. Väldigt bra och smart med dokumentation och bildbevis Anki! Det borde vi alla göra mera - dokumentera väderfenomen alltså, då skulle vi gnälla om vädret i betydligt mindre skala, det är jag övertygad om!

  SvaraRadera
 5. Visst är väl minnet lustigt....man tror en sak men så bra med bilddokumentation....då kan ingen slå en på näsan....
  Hoppas helgen varit god.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Glansgryn, har jag aldrig hört talas om.
  Synd att du inte kunde öppna mitt recept, men vill du ha det så skicka din mailadress, för den har jag inte sparat.
  Kram Karin

  SvaraRadera
 7. Lite väl tidigt att få snö redan, det räcker om det blir till Advent.
  Men krav har man också, för då ska den ligga kvar till feb. mars och inget slask väder.
  Som det är nu det vädret är nog rätt så vanligt -- trist -- tråkigt -- tradigt november.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 8. Fina bilder och intressant att se hur det varit olika år. Har känts ovanligt varmt länge nu tycker jag, men det börjar långsamt bli svalare nätter, tycker jag.
  Idag skapade jag ett nytt fotogalleri hos mig :-)

  SvaraRadera
 9. Visst minns vi 2010 då kom snön den 21 oktober och låg kvar hela vintern. Det var då vi första gången startade vår resa för övervintring i södern, den 19 okt. Tur vi inte startade senare för vi hade inga vinterdäck och det har vi inte nu heller. Fina bilder, alltid kul att jämföra år från år.

  SvaraRadera
 10. Intressant jämförelse! Det känns som att det varit ovanligt milt, men ibland är det svårt att minnas exakt. Nu blir det iaf säkert snart kallare...

  SvaraRadera
 11. Så kul att du visar bilder från olika år. Man glömmer så fort och bara tror att så här var det. Snö har vi sällan i november, men däremot regn och lite kallt...precis som nu. Kram

  SvaraRadera
 12. Samma är det här. När jag tittar på foton från föregående år finns det tillfällen då det varit massor med snö den här tiden så jag är så innerligt tacksam att man fortfarande kan vandra omkring i markerna och inte bli instängd på skottade vägar och slipper skotta snö. Å om det kunde hålla i sig länge. Snö utta alltså

  SvaraRadera
 13. Vilken god ide´att ta kort på ungefär samma dag olika år. Jag har nog bara vinter- och sommarskillnader. Du bor mysigt.

  SvaraRadera
 14. Ja så bra att ta till fotografier. Minnet sviktar har jag märkt och jag blandar ihop åren. Måste ha något att hänga upp minner på. Något riktig speciellt som tex hur vädret var då mina barn föddes :-)
  Kramar

  SvaraRadera
 15. Bra att du påminner...eller jag har nog i bakhuvudet att november är väldigt nyckfull, ungefär som april...Fast april har man liksom lite mer tålamod med, man vet vad som kommer efter...husbilen...sommar...grillning...Nu är det mest brun sörja av löv, skitig hundtassar (ja ,det är det väl i april med...)och mörka kvällar.
  Ha det gott!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 16. hej anki<3
  ja..det är fascinerande och se skillnaden från år till år...2010 där var marken täckt av vit vacker snö<3 sixten såg ut att riktigt mysa i solen där <3 han är så fin.. hoppas ditt lilla finger har blivit bättre ;-)
  varm kram från mig

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.