tisdag 2 april 2013

Äntligen!


... men så, äntligen hittade jag våren första tussilago... och blir så glad så glad :)
 Så som jag letat - varje dag den senaste veckan har jag varit i dikeskanten på Långa gärdet... 
... och idag så fanns de där - fyra stycken små solar!
Igår tänkte jag att i brist på tussilago så får jag leta efter något annat med färg :)
... som gamla nypon, grön mossa med grön/orangefärgade sporkapslar, en kvist med  mjuka videkissar och ett par ekollon från i höstas...
Igår tog jag en bild bort mot växthuset... så här såg det ut då...
... och på den undre bilden ser man hur det såg ut för två veckor sedan den 14 mars...
Sakta, sakta försvinner snön :)
Om åtta dagar bör sädesärlan vara här och blåsipporna ska blomma... hm... undrar det, men så brukar det vara - yngste sonens födelsedag den 9 april - då SKA våren vara här  :)

Ha det gott!

32 kommentarer:

 1. Visst blir man jätteglad för de första små tussarna, men det går långsamt med de sista snödrivorna men Olof har sett 2 som var ute och harvade idag så snart snart kan vi vara igång!
  Njut av våren.
  Kram lotta

  SvaraRadera
 2. Underbart!!!!
  Än har jag inte lyckats hitta några, men snart så....
  Ha en skön solig dag!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Tussilago! Jag har inte sett ett enda vårtecken, så jag är inte med i Måndagstema idag. Har inget vårtecken att visa! Så mycket solen tagit på snön! Här är bara några fläckar kvar!

  SvaraRadera
 4. Hade det varit igår hade jag trott att det var aprilskämt. Men du har alltså hittat. Här finns för mycket snö där jag brukar se dem. Men de kommer väl så småningom. Julrosen torkar nog ihop därnere under snön. Vore synd.

  SvaraRadera
 5. Tussilago!
  I alla fall ett litet tecken på att det går åt rätt håll!
  Vi hade minus 9 sex i morse!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Ååå grattis till tussilagona :) det gör en sååå glad.
  Jag såg några utefter motorvägen....självklart kunde jag inte plocka men sparade dem i sinnet för att veta att nu så...nu är det på gång..hihi...
  Ha det gott finaste Anki
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 7. Hejsan Anki !

  Jag vet var det ska eller brukar växa Tussilago,ut med Klockarvägen fram till Scaniarinken, numera heter den Axa Sport Center.i Södertälje.Ska gå min stavgångsrunda bara det blir lite varmare. kände idag att det isade igenom jackan.

  Små-Fåglarna bygger bon och lägger ägg,man ser dem inte längre.


  Kram Mi

  SvaraRadera
 8. Åh tusselago tusselull hela bilden full av gult..Snyggt och ja, det blir vår..annars blir man ju tokig snart..Hoppas det blir som du sa, 9 april kommer blåsipporna..njae, men man kan alltid hoppas..Kram Karina

  SvaraRadera
 9. Oh, har Du hittat tussilago, letade som en galning igår, men det blev resultatlöst, kul att se bilderna mot växthuset, känslan jag har stämmer ju, det går sakta men säkert!
  Det är kommunens anläggning nere vid Sylten jag spanar in , vet inte om någon annan. Började för ganska många år sedan när jag köpte lite fikabröd och åkte ner och mutade till mej ett par plantor av den "uppstammade" Norrköpingpelargonen som finns i parkerna.
  Sedan har jag upptäckt att det finns nästan alltid lite tidiga vårblommor bakom växthusen, har varit där några gånger och fotat, någon gång har mött en person, men oftast inte och grindarna står alltid öppna:)
  Njut av solen, själv kör jag långa dagar med långa resor till " Vika" nu ett par dagar;(

  SvaraRadera
 10. Tack för dina fina vårbilder. Tussilago lär det dröja innan vi hittar här i Skellefteå. Hoppas du har soligt och fint som vi har här i norr! Kram Lotta

  SvaraRadera
 11. Så härliga små vårtecken , underbart .

  SvaraRadera
 12. Förstår bara inte var du hittar Tussilago, jag har också letat, men ack nej, det fanns inga. Marken känns som ett betonggolv att gå på. Hur ska de stackars liven komma upp? Kram.

  SvaraRadera
 13. Och efter att jag sett din bild på FB så var jag ju tvungen att ge mej ut i diket och leta också...men inga Tussilago här inte!! Men jag njuter av dina bilder.
  Oj då...nu får allt våren snabba på lite...blåsippor om en vecka...det spörs allt det...Och mycket snö har vi kvar på tomten också. Vi har ju ganska mycket träd som skymmer (som inte är våra heller...), så det brukar ta ett bra tag innan trädgården är snöfri.
  Ha det så gott vännen, vi ses ju snart!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 14. Nu har jag läst och tittat ikapp. Undra om inte nästa veckas bild mot växthuset kommer att vara fri från vitt.Jag tror det.

  SvaraRadera
 15. Vårtecken?? Ja det får vi nog söka efter när vi kommer längre upp i Europa.:) Hade vi nu varit hemma så hade jag nog hittat några tussilago i slänten ner mot sjön, mot solsidan. Jag brukar gräva upp en klump och sätta i en skål de blommar längre då. Saknar faktiskt just vårblommorna.
  Nu när vi är inne i april så kommer det att gå fort med snösmältningen, men det kan faktiskt komma snö ännu ett tag. Förra året var vi i Ludvigslust den 7 april och då snöade det. Ha det gott.

  SvaraRadera
 16. Tussilago har jag också hittat, och så glad man blir! Visst är de vårens budbärare!
  Kram på dig!
  Karin

  SvaraRadera
 17. Åh, då är våren verkligen här, när tussilagon blommar i dikeskanten! Här har det inte kommit några tussilago än, men i dag har sångsvanarna i alla fall kommit till sjön Tysslingen här i närheten, www.tysslingen.com, även om det inte är alls så många som det brukar vara. Det är ett säkert vårtecken här hos oss.

  Även här är det gott om snö i trädgården då vi bor med skogen som granne och en tomt där det är ganska vindstilla. Men jag tror att det minskar i kanterna här med, men det går sakta...

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 18. Du har ju vår, snön har smältit bra och tussilago! wow, det vill jag också se snart :)

  SvaraRadera
 19. Här har snön i det närmaste försvunnit men tussilago har ja då inte sett måste nog kika lite mer noga. Hos mig är de snödroppar som blommar men man får vara glad för det.
  Önskar du får en go dag/kramizar

  SvaraRadera
 20. Det är ett riktigt fint vårtecken. Att hitta tussilago. Men det konstiga är att de finns bara på mycket speciella ställen nere hos oss. Det tyckte vi var väldigt konstigt när vi flyttat ner hit till Kalmartrakten. Vi var ju vana vid detta vårtecken, från många av de ställen vi bott i Mellansverige. Vet du vad det beror på? Har det kanske med jordarten att göra. Vi har ju orkidéer istället, framförallt på Öland. Men de kommer lite senare. Nu väntar vi på blå-och vitsippor. Nu är vi hos vänner i Skåne och kör idag över bron till Danmark. Ha det så gott. Kramar 3M

  SvaraRadera
 21. Det var ett riktigt fint vårtecken att hitta tussilago, så fina små blommor och de lyser ju så fint där i dikes kanten! Här är all snö borta, så skönt! Hoppas vi får se en bild när all snö mot växthuset är finito hos dig! Ha en fin dag! Kram Iréne

  SvaraRadera
 22. Årets första tussilago är verkligen speciellt!! DÅ kan man säga att våren är på väg..och att den kommit för att stanna..*ler* Här ser jag nåt svagt lila i blåsippans blad mot husväggen..Snart så..*ler*
  Kram Ninni

  SvaraRadera
 23. Små gula solar kan man aldrig få för många av ;-)
  Mamma och jag tog en eftermiddagspromenad förbi hos dig igår. Tittade upp mot huset men det såg väldigt stängt ut. Tittar gärna in en annan gång.
  Kram / maria

  SvaraRadera
 24. Så vackra!! Den som söker hon finner, du hittade dina Tussilagos till slut. Kram/ Annelie

  SvaraRadera
 25. Att en sådan liten gul-sol-tuss kan göra en människa över-
  lycklig. Vad härligt livet egentligen är, eller hur ?!
  Snart är både blåa och vita sippor här, hurra !!!
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 26. Yngste sonen är född 7 april och då brukar våren vara i antågande, och det hoppas jag att den är även i år.

  I annat fall tar vi den med oss hem..........

  SvaraRadera
 27. Så vackra gula de är,då hoppas vi att våren är på väg då.
  Annars är det ju bara att vänta o va gla ändå :)

  Ha det gott...

  SvaraRadera
 28. Va roligt att du hittade till min blogg! Är ganska ny här i bloggvärlden! Jag letar efter tussilago varje dag också, men inget resultat här inte, jag bor ändå ganska långt söderut, Västervik är närmaste stad. Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 29. Som den vackraste sol kan jag tycka att första tussilagon lyser och den luktar så gott, vårdoft. Här är det nog långt till första tussilagon men myrorna har vaknat i alla fall och barfläckarna efter sjön blir större och större. Just nu snöar det men det är mest bara några flingor så det blir nog ingen vinter av dom. Våren ÄR på väg

  SvaraRadera
 30. Underbart när man hittar de där första blommorna. Jag har lika mycket snö som du så det dröjer nog ett tag till innan det kommer blommor i trädgården.

  Ha det gott i vårsolen

  Kram Karin

  SvaraRadera
 31. Grattis till ditt vårfynd !! - Tänk att man kan bli så lycklig över att se dom första blommorna. - Ja naturens skattkammare glädjer en verkligen !
  Tack snälla du för din gulliga hälsning !
  -Ja du vet ju hur lycklig man blir när barnbarnen kommer ♥
  Ha en fortsatt härlig vårvecka !
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 32. Kikar in igen för att önska dig en trevlig och skön helg♥

  Kram Lollo :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.