söndag 29 januari 2017

Shit happens...

Lasses rullator slog ihop som ett korthus härom dagen ... 
och han ramlade förstås huvudstupa över den och slog i huvudet/ ansiktet i en av luckorna på bok/ vitrinskåpet.
Blåklockor, ett sår i huvudet och en ännu lite snedare näsa blev resultatet ...  och en framtand fick en smäll och är lös ... får se vad tandläkaren säger i morgon.
 Ändå, lite tur i oturen ... för det kunde ha blivit mycket värre.
Att skåpluckan gick sönder, liksom en del av porslinet känns som en bagatell i sammanhanget, för som sagt, det kunde ha slutat på ett sämre sätt.
Kan ju tillägga att han var spik nykter - om nu någon trodde något annat...

I övrigt händer det inte så mycket, men i förrgår var jag ute och inspekterade lite för att se hur det såg ut efter skogsmaskinernas framfart.
Jag har ett par olika promenadvägar ... den här går landsvägen runt och med tanke på vad jag ville titta på så tog jag den.
Vid den röda pricken ... där bor vi.
 Det som är inom de röda områdena är skogsområden som försvann nu ... fler ligger ganska nära, men utanför kartan och ännu mer lär det bli.

Ja, inte blir man glad när den finaste skogen av alla inom gångavstånd är borta.
Vilken kulturmiljö?
Här står skotaren...
... det finns mycket kvar som ska ut till vägen.

Jodå ... jag vet att skogen ska skötas,
 men att veta att i stort sätt alla gamla gårdar med skog i trakten köps upp av samma personer som sedan så fort det bara går skövlar skogarna ... det känns inte bra.

Nu såg jag förstås inte bara tråkigheter på min promenad.
Jag mötte en kvinna på våg någonstans...
Ingen jag kände, men som man gör på landet så hälsade jag på henne, men hon tittade bort ... kändes lite konstigt...

Visst blir man ibland förundrad över naturen - som när man ser hur granen skickat ut sina rötter och riktigt klamrar sig fast uppe på en liten bergknalle.

Blåsippornas gröna blad lyste upp i fjolårslöven... och om ett par månader kommer det att börja knoppas igen :)
 Konstigt att se vårgröna skott på en gran i januari,,,

Jag gillar gamla brunnslock!
 Ofta är de alldeles överväxta av mossor och lavar.
Just på det här finns inte så mycket, men det som finns är fint ... som en egen liten värld.

Vägen hos oss ser ut så här... 
... bitvis is, bitvis lera.

Igår såg morgonhimlen ut så här...
Hoppas på en fin dag idag också, men ännu när jag skriver det här är det fortfarande alldeles kolsvart utanför fönstren.

Önskar dig en fin dag!


PS - återkommer framåt kvällen med "Skyltsöndag" :) DS

15 kommentarer:

 1. Hur fort går det inte när det händer! Vilken tur att det gick såpass bra, det räcker liksom med det som redan hänt med rosfebern. När jag läser om din skog som "blivt borta" ja, turområdet och så svampen då, det känns trist. Ett mindre parti skog där jag går har blivit glest och det kändes konstigt, som om jag blev fråntagen det lummiga gröna som omgett mig. Någon svamp fanns där inte, men ändå. Skog tar god tid på sig att växa upp igen.
  Kram tills skyltningen kommer :-)

  SvaraRadera
 2. Näe, stackars Lasse. Vi får hoppas att tanden fastnar igen. Gick också i lera igår då jag skulle gena lite på vägen hem från stan, var lite trött på den vanliga vägen - men idag har jag skor att rengöra. Jag hoppas att jag gjorde klokt i att ställa dem på tork och att jag idag kan slå av leran. Annars får jag väl sätta dem i blöt. Klart man säger Hej, även om man inte känner personen man möter på vägen. Man kan undra vart hon skulle där i "obygden". Här är det fin rimfrost i träden, någon sol syns inte till - men den kanske kommer. Ha en fin söndag! Kram

  SvaraRadera
 3. Men fy va otäckt! Nu får det räcka med tråkigheter för Lasse! Har han riktig tur så fastnar tanden igen. Håller tummarna!
  Du bjuder på rikrigt fina naturbilder som alltid! Otroligt vackert.
  Ha nu en jätte fin söndag. Och se för sjutton till att Lasse håller sig på benen...
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att inte Lasse skadade sig värre. Det räcker ju till. Dina skövlade skogsbilder påminner om hur min skog såg ut för en massa år sen....men då var det stormen Gudrun som dragit fram och några år tidigare en annan storm som jag inte minns namnet på. Min promenadslinga förstördes helt. Här har ändå det mesta blivit hyfsat bra igen. Någon mänsklig skövling är det i varje fall inte tal om. Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att det inte blev värre än så ändå - men himmel så rädd man hinner bli när sånt där händer!
  Ni bor f int :) promenadvänligt. Fina bilder bjuder du på så att vi också kan njuta av din promenad :) Tack för det!

  SvaraRadera
 6. Hur kunde rullatorn bara falla ihop? Livsfarligt ju! TUR han inte skadade sig värre, tanden kan nog växa fast om han är rädd om den. Fina bilder!

  SvaraRadera
 7. Som du skriver...det hade kunnat gått mycket värre med Lasse!! Och...nu har ni väl ändå haft nog...
  Ja du...det här med skogen, det är sååå tråkigt! Här har det också avverkats, eller gallrats rättare sagt. Riktigt varsamt gick de fram, och med små maskiner forslades träden sen ut till vägen. Det tackar vi för! Det som tog mest stryk var vår lilla väg, som redan var dålig. Så nu funderar jag på om man kan be skogsägaren vara med och betala när vägen ska åtgärdas i vår...
  Fina bilder, och mossan, ja den innehåller så mycket intressant, oavsett om den sitter på gamla brunnslock eller stenmur!
  Ännu en grå dag tycks det bli, gråare än igår t.o.m. Men...blåsippan som du hittade ger oss hopp om bättring!
  Ha det gott och hälsa till Lasse!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 8. Här kan man inte gå på några stigar längre Det mesta är kalhyggen och ris och rat och det är skogsbolagen som är dom värsta på att ställa till det. Man blir så ledsen när man ser det.

  SvaraRadera
 9. Tråkigt för Lasse det som hände,men tur han inte skadade sig mer!
  Oxå tråkigt med all skogsskövling nära dina svampmarker.
  Jag körde oxå skotare på 70-80 talet,kul var det då :-)

  Ha det gott o hälsa Lasse kryar på sig....Kram

  SvaraRadera
 10. Stackars, stackars Lasse! Det behövde han verkligen inte efter sjukhusbesöket och allt. Hälsa honom från mig och ge honom en styrkekram. Tack och lov att inte hela skåpet ramlade över honom. Ja, du försöker verkligen se det positiva, så jag försöker göra samma sak. Å det är då en himla tur att ni bor på landet, där det inte finns så mycket folk som kan "skvallra" - kvinnomisshandel hör man ju talas om hela tiden men misshandel mot män är ju mera sällsynt;-)

  Mötet med kvinnan som tittade bort - hon måste ha varit på besök från Stockholm. Här är det ofta folk som inte hälsar eller som tittar bort. Undrar varför...

  Nu gillar jag ju iofs skogsmaskiner (och en massa andra maskiner), men skövling av skogen är ju så himla trist och sker ju överallt. Som sagt, här hoppas jag att Moder Natur tar en gruvlig revansch, vilket hon ju gjort bland annat i norra Brasilien.

  Ser att vi har likadana Icebugs;-)

  SvaraRadera
 11. Otur för Lasse men det kunde blivit värre!

  Kram

  SvaraRadera
 12. Om några få år hoppas jag du kan leta julgran där nu är kala ytor. Det är värre med Lasse!

  SvaraRadera
 13. Stackas Lasse då, men tur i oturen, de kunde gått så mycket värre. Skåpluckor och prylar kan man ersätta men inte Lasse.
  Ja nog är de lite olustigt när de fäller ner så mycket skog, här hos oss, alltså i vår närhet har de inte tagit ner mycket skog alls, men man ser ju när man kör på annat håll. Många har bott i skydd av skogen o nu bor de på kalhygge, kan tänka mig de inte är glada för det.

  De var en konstig kvinna du träffade som inte hälsade. Var man än må befinna sig o någon hälsar så hälsar man väl tillbaka.

  Ha de gott o hälsa Lasse.
  Kramiz

  SvaraRadera
 14. Men kära hjärtanes vilken otur men ändå tur i den kan man säga. Hoppas det ordnar sig med den lösa tanden. Brukar ju kunna kosta en slant annars.
  Du är verkligen duktig på att både fotografera och infoga text mellan bilderna så att jag nästan känner jag är ute på promenad själv! Ja, det borde jag verkligen vara i mycket större utsträckning än jag är.
  ha det gott, kram

  SvaraRadera
 15. Eländena staplas ibland på varandra! Skogen! Bedrövelse! Hoppas det gick bra för Lasse, vi hade också incidenter här hemma för ett tag sen med lite akut dramatik, men allt slutade bra. Det tar däremot på krafterna.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.