måndag 10 mars 2014

Oväntat möte...

Med siktet inställt på att kanske hitta några intressanta vårsvampar (vilket jag inte gjorde...) och att hitta årets första blåsippor åkte jag till Glans Kalkbrott, som är en av mina favoritplatser alla tider på året.
Vid parkeringen fanns flera blommande hasselbuskar...
 ... och äntligen så fick jag då min bild på de små, fina honblommorna :)
Gick vandringsleden runt... njöt av den vackra vårmorgonen
och av den vackra naturen... beundrade de fina övervuxna murarna som gränsar mot de djupa gruvhålen...

... den dekorativa laven, som jag tror heter pinnlav - här på en gammal trädstam...
... och den vackert blommande tibasten... 
 Inne i kalkbrottet blommade tussilagon... några utslagna och några knoppar...
Ovanligt mycket folk ute denna sköna söndagsförmiddag... brukar aldrig träffa på någon här... 
På väg därifrån mötte jag en kvinna som liksom jag hade kameran i högsta hugg... vi hejade så som man gör när man möter någon och inledde ett samtal - först lite om väder och vind och om vårens ankomst... och så, efter en stund, så insåg vi... vi känner ju varandra... eller känner och känner... hon är en f.d. bloggvän som slutat blogga... vi har aldrig träffats tidigare... och det tog en stund innan "polletten" ramlade ner  :)
Hittade inte några blåsippor på morgonen när jag kom, men efter tips av Annette så hittade jag några... bara blå, men snart kommer även de rosa och de vita...
Tänk så det kan bli... nu har vi i alla fall redan bestämt att ses i början av maj för att fota tätört som växer inne i brottet... och 2016 när hon har pension då ska vi åka till Jokkmokks vintermarknad...
Det är ju ett tag till dess...  men det är ju bra att ha något att se fram emot :)

Fler Helgbilder hittar du HÄR...

Ha det gott!

34 kommentarer:

 1. Så fina vårbilder och det måste ju vara enormt roligt att få träffa en bloggvän så där oväntat // Anita :)

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder - hemlängtan kommer, men vi har börjat hemresan i sakta mak. Kul möte! Ha dé gott! Elisabeht

  SvaraRadera
 3. Mycket fina saker du hittat, kanske bästa var vännen?

  SvaraRadera
 4. Vilka fantastiska bilder du tar!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Underbart ställe att promenera på. Kul med oväntade möten. :)

  SvaraRadera
 6. Jamen - världen är liten kan man nog säga. Himla kul att ni möttes!
  Å dina bilder är helt underbara. Du gör verkligen det bästa av att vara penschis:-)

  SvaraRadera
 7. Härligt promenad med oväntat möte, kul. Många fina bilder, gilla allt det där lilla som man knappt ser annars.
  /Kiki

  SvaraRadera
 8. Jamen dina bilder är ju helt fantastiska. Hängena, blåsipporna - ja allt. Vad spännande att ses och upptäcka att ni "kände" varann. Det blir en lång väntan på resa ihop.

  SvaraRadera
 9. Tack för en fin promenad med många vårtecken! Så vackra bilder du visar!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 10. Vilka jättefina bilder...så härligt!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 11. Så kul...och vilket sammanträffande, gammal bloggvän!! Å Jokkmokk, tror jag hänger på...*skrattar*...!!
  Vilka fina bilder från kalkbrottet sen!! Hoppas jag är på benen snart, så jag inte missar alltför mycket av de här första vårdagarna, när det allra första slår ut. Tibast har vi ingen i närheten, vad jag vet, men väl uppe i stora skogen. Och blåsippor, ja dom längtar jag verkligen efter!! Laven på trädstammen, har jag väl då aldrig sett, eller i allafall inte sett med de rätta ögonen...Och honblommorna på hasseln, kan väl bara ana att de börjat slå ut på Berga äng också., så det här duger inte, upp och hoppa!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 12. Mycket vackert Anki...värmer i hjärtat <3
  Vårkramar till dig
  ~Lollo~

  SvaraRadera
 13. Aj då! ser oroväckande nära ut nu med pollen i luften..jag som får så mycket astma när det grönskar. Men jag längtar också jättemycket efter vår o sommar. Ännu mer när jag ser dina fina bilder:-)) Kram

  SvaraRadera
 14. Vilket lustigt sammanträffande att stöta på en gammal bloggbekant sådär! Ljuvliga vårbilder du bjuder på. Har själv inte riktigt haft tiden att fota våren ännu, men hoppas att jag får lite tid över på fredag.

  SvaraRadera
 15. Blåsippor trivs ju i kalkrik mark. I Sala som jag är uppvuxen i var det alldeles blått i skogarna på våren. Tog med en massa kompisar hem till Sala från folkhögskolan jag gick på en vårdag. De trodde mig inte då jag berättade om alla blåsippor! Men oj vad många gapande munnar jag hade i bilen :-)

  SvaraRadera
 16. Hi, hi gick in här för att se vad Du fotade i söndags för jag tyckte det var så kul med sammanträffandet på en plats vi båda tycker oerhört mycket om!
  Snygga bilder på sippor och annat, fastnade lite extra för bilden med människor på väg in i "brottet", på den bilden får man verkligen uppleva hur stort det egentligen är.
  Vi kanske får hyra en minibuss till Jokkmokk om fler vill följa med;))
  Ha det så gott!
  Kram

  SvaraRadera
 17. Men så ljuvligt att titta in här, koppla av en stund bland alla underbara vårblommor! Hörde grannen berätta att tussilagon även synts till i byn, måste vara rekordtidigt! Tibast har jag inte sett här men väl där vi bodde tidigare. De är så häftiga och vackra på sin bara kvist. Och giftiga fick jag lära mig...
  Visst har jag jävlaranamma, finsk sisu och jag vet inte allt vad, men just nu är jag bara en jätteledsen liten flicka i en tantkropp. och det måste jag tillåta mig att vara, SEN blir det andra bullar! Flytten går på lördag, sen blir jag borta ett tag tills bredbandsproblematiken löst sig. Kanske hinner jag då i lugn och ro komma ikapp mina känslor också. vore högst önskvärt.
  Kramen och tack för din omtanke

  SvaraRadera
 18. Vilken härlig vårpromenad och så många vackra växter. Mysigt ställe och så kul och oväntat att träffa på en bloggvän. Världen är bra liten ändå.... Jokkmokks vintermarknad är verkligen ett bra resmål. Under mina år i Norrland blev det tradition att besöka vintermarknaden och det gjorde jag i 10 år men det brukar vara svinkallt. Har varit där i -30 graders kyla många gånger. Ta med varma kläder så är det lugnt :). Kan rekommenderas!!! Jättefina bilder här hos dig. Ha en underbar onsdag och kramen!

  SvaraRadera
 19. Vilka härliga bilder du bjuder oss på. Nu är det VÅR. Kram & Njut & Må gott

  SvaraRadera
 20. Grattis i efterskott på bröllopsdagen och de 40 åren! Kram :)

  SvaraRadera
 21. Tack, Anki, för dina underbara vårbilder och för din kommentar på min sida! Ha en skön vårdag idag också!

  SvaraRadera
 22. Morron ! Vilka fina vårbilder ! Jag har varit ute med kameran men inte hittat vare sig tussilago eller blommande hassel. Däremot så blev det lite fågelbilder. Roligt att du träffade en gammal bloggvän ute i naturen kul. Ha det bra !

  SvaraRadera
 23. Så kul att träffa en bloggvän. Du kan tro att jag längtar när jag ser dina kort. Tibastens goda doft och blåsippor. Blåsipporna brukar slå ut till jag fyller år den 28-de maj så du förstår att det är mycket mycket länge tills jag får se några blommor men kanske kanske ska jag följa med Kinabror till Skåne om någon vecka och då ska jag frossa i grönska.

  SvaraRadera
 24. Vilka underbara bilder! Vilken vacker plats! Och så roligt att stöta på din gamla bloggkompis :) En toppenhelg helt enkelt :)

  SvaraRadera
 25. Det är verkligen lärorikt att kika in hos dig, många nya växtnamn jag aldrig hört talas om. Kram på dig!!/Annelie

  SvaraRadera
 26. Jättefina bilder. Tänk att du hittar bloggvänner i naturen. Än så länge har jag inte sett någon när jag stuckit ut min vårnäsa. Vilken härlig header du har just nu. Vårkram Bosse

  SvaraRadera
 27. Hej kompis...och så vackra foton som vanligt..underbart att det är vår igen, och allt det vackra gröna sköna kommer åter..Kram Karina

  SvaraRadera
 28. Vilka fantastiska bilder som ger mig hopp om våren :-)

  SvaraRadera
 29. MamaMia vad kommentarer, med min blir det nr 30, grattis till dem.
  Jisses har du redan hittat blåsippor, det är inte dåligt. Det dröjer till de visar sig här.
  Men blåsippan gillar inte våra trakter, det är väl inte den jordmån den vill ha.
  För några år sedan åkte vi till Hornborgasjön, ja för att titta lite på tranorna (vi har några egna)
  men det där var en riktig symfoni orkester eller vad man nu ska säga . . .
  Vi bodde i Falköping på vandrarhemmet som var trevligt, där någonstans i backarna växte mängder av blåsippor. Så många har jag aldrig sett växa tillsammans, underbart vackert !

  Tack för härliga bilder Anki !

  Var ligger det där kalkbrottet, är intresserad av flera utflyktsmål för oss framöver.
  Önskar trevlig helg, kram/ Eva

  SvaraRadera
 30. Vilken härlig promenad, ett riktigt smultronställe. Sådana små utflykter är ljuvliga, de gör jag ofta och då går turen ut på Österlen längs vår vackra sydkust. Där hittar jag nya små smultronställe nästan varje gång. Ha en fin helg. Kram Åse

  SvaraRadera
 31. Blev till att läsa om din sköna promenad....oj vad längesedan jag såg tibastblommor. Den hade vi på gården i norr och jag undrar om någon visste att den är giftig. Kanske finns den i Bergianska därför jag antar att försöka hitta den ute i naturen är som att leta efter en nål i en höstack. Ja jag kan ju försöka googla på den... ;-)

  SvaraRadera
 32. Du tar fantastiska bilder Anki..Tack för du visar upp dom...Kram fr S.(wendela)

  SvaraRadera
 33. Fina vårbilder var det här :-).
  Kul att träffa en bloggvän på riktigt. Det gjorde jag också för några veckor sen och det var första gången efter några års bloggkontakt, vilket var väldigt roligt.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.