måndag 12 augusti 2013

100 hus 2013... hus nr. 35

Stationshuset i Vansbro
Byggt 1899...

Vansbro skulle bli Dalarnas centrum... och blev det också, när den lilla orten 1934 blev en järnvägsknut med linjer åt fyra olika håll...
Numer finns endast en aktiv tåglinje med persontrafik kvar... Västerdalbanan mellan Borlänge - Vansbro - Malung...

Fler hus finns HÄR

9 kommentarer:

 1. Ytterligare ett vackert stationshus!

  SvaraRadera
 2. Tänk så mycket vackra stationshus det byggdes förr, helt otroligt vilket vackert hus det här var, skönt att det i alla fall får finnas kvar i en bygd som avfolkas allt mer.
  Om politikerna finge bestämma så skulle väl Sverige sluta strax norr om Stockholm typ Uppsala, norr därom verkar det mest handla om Eu projekt för att hålla den delen av Sverige levande, ett stort "glapp" därifrån upp till gruvdriften i Norr där det också satsas en del!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Som den lokförareson jag är, är jag svag för stationshus. Skulle gärna velat se det även inomhus. Känna doften och ana atmosfären. Kram

  SvaraRadera
 4. Det var verkligen ett snyggt stationshus, så synd att de har lagt ned de flesta järnvägarna. Man går ju miste om att få se dessa hus, men tack vare dig så får man åtminstone uppleva dem på bild :)

  SvaraRadera
 5. Vilket stiligt gammal stationshus. Vansbro, är inte det Björn Skifs gamla hemtrakter?

  SvaraRadera
 6. Gamla Järnvägsstationer är ofta Fina byggnader!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Förlåt mig det har blivit totalt fel med bloggen. Jag gjorde en ny blogg igår men tydligen så blev bloggen kopplad till Google + som tyvärr inte så många användare har. Så därför så har jag fått göra om bloggen idag och nu hoppas jag att den ska fungera utan några problem. Man får INTE koppla bloggen till Google + för då får besökaren opp profilsidan idtället för bloggens startsida.

  OBS !! NI SOM VARIT FÖLJARE TIDIGARE MÅSTE REGISTRERA ER IGEN DÅ BLOGGER TAGIT BORT ER NÄR JAG TAGIT BORT GOOGLE+ FUNKTIONEN !!

  SvaraRadera
 8. Ett mycket vackert gammalt stationshus. Hoppas att det finns någon form av verksamhet i det.

  SvaraRadera
 9. Pampigt som så många gamla stationer. Tänk vilket liv och rörelse som det tidigare var kring dessa byggnader. Alla spännande resor som startat här och så många kära återseendet som ägt rum på dessa gamla järnvägsstationer. Nu är ju järnvägen borta på många ställen och bara huset , ibland övergivet, finns kvar. Kram, 3M

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.