fredag 18 januari 2013

100 hus 2013... hus nr 4

... ja det får bli vårt hus...
Byggt 1925 som undantagsstuga till Granmyra gård.
Då var det mindre än nu... bara 1 rum och kök och med en takhöjd på 1,89 (så är det fortfarande) Ursprungliga delen är den med gaveln utåt här på bilden och då fanns varken veranda eller altan...
Vi köpte huset 1999 av barnbarn till de som byggde och bodde här från början. Från att ha varit undantagsstuga så stod det tomt under ett antal år för att sedan bli sommarbostad. El och vatten drogs in på 70 - talet och efterhand har stugan blivit lite större och nu är den på 67 kvadratmeter.


... baksidan - från "Överhuset"...
... mot vägen
Vårt lilla röda hus ligger i kanten av skogen - vår närmaste granne är Granmyra Gård - bara ett par hundra meter bort, men utom synhåll -  åt andra hållet en dryg km till grannarna...
... lugnt och skönt :)

18 kommentarer:

 1. Charmigt med gamla hus!!!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Vet ni om hur fint och idylliskt ni bor!

  Trevlig helg o
  Kram

  SvaraRadera
 3. Visst är det roligt att bo i ett gammalt hus. Det har liksom mer karaktär än nya hus. Inbott liksom. Mitt hus är från 1920 men det äldsta huset på gården är från slutet av 1800-talet. Den här gården är uppbyggd av min farfarsfar och vi har bott här i flera geneartioner men nu finns bara jag kvar. Lite sorgligt faktiskt. Min son bor i Helsingborg och kommer nog aldrig att bosätta sig här för det finns inga jobb. Utdöd by med bara 2 bofasta nu.

  SvaraRadera
 4. Tack Anki - en så´n termos får det bli!
  Men ..., så fina bilder!
  Kram igen!

  SvaraRadera
 5. Så fint hus - och trevligt med ett hus med en intressant historia! Det ser riktigt idylliskt ut....

  SvaraRadera
 6. Så fint du bor! Det ser så rogivande ut. Roligt att veta lite om bakgrunden till huset med. Kram

  SvaraRadera
 7. åååå så fint ni bor! Precis så där enskilt som jag har det på gården i Lappland.
  Vilken idyll ni har!

  SvaraRadera
 8. Så mysigt hus du bor i. Röda hus gör sig fint mot snön. Vi bodde också i ett liknande rött hus en gång. Nu bor vi i ett blått.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Men så "lika" vi bor!! Å så vackert ditt hus är!! Ligger helt underbart också...
  Men du...den där "motten" som bor hos oss...är han egentligen ett litet skadedjur då...?? Isåfall får jag nog leta reda på honom och förpassa honom till ett annat rike...
  Kallt som sjutton nu, på vissa sträckor på vägen hem idag -19, och här nöjer vi oss med -12 just nu...!!Brasan sprakar, tänker inte frysa inatt!!
  Tack för gratulationerna!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 10. Oh, det är ju precis i ett sådant hus jag vill bo, och så har Ni ju grannar, men ändå inte så att Ni har dem precis inpå Er!
  Ser verkligen toppenfint ut även om det kanske inte finns några cyklister eller promenader, så skulle jag välja Ditt boende framför mitt, men kanske inte så länge jag jobbar!

  SvaraRadera
 11. Det låter ju väldigt mysigt och naturnära. Hoppas att ni kan hålla värmen i kylan, men huset är ju som du säger inte så jättestort, så det går säkert bra.

  SvaraRadera
 12. Det ser väldigt fint och idylliskt ut där du bor, men jag skulle nog börja klättra på väggarna efter ett tag. Gillar städer och folkliv alltför mycket. Men det är väl tur att vi är olika. :)

  SvaraRadera
 13. Så fint hus.
  Ha det bra!
  Kram Kakan

  SvaraRadera
 14. Detta låter spännande, du får berätta mer om vi ses någon gång. Kram Matts

  SvaraRadera
 15. Vi hör ju till den lyckliga skaran som fått hälsa på er! Det var så mysigt, även om Mats fick böja sig lite på vissa ställen i huset. Men finns det hjärtegrund så finns det stjärterum, sägs det ju. Kommer sent att glömma den härliga lunchen. Vi hade det underbart, i ert fina hus som ju ligger så himla vackert och naturnära! Kramar 3 M

  SvaraRadera
 16. Så gulligt du bor. Lyckliga du!

  SvaraRadera
 17. <3 ja ni verkar bo underbart anki<3

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.